De aller fleste er kjent med gresskar, men da helst som pynt på Halloween. For mange er det tradisjon å kutte ut skumle grimaser på gresskarene, men svært få bruker gresskar som en del av kostholdet. De fleste gresskar blir kastet etter Halloween, til tross for at man kan bruke de fleste delene av gresskaret til ulike retter!

Det finnes mer enn 20 ulike arter av gresskar, som alle varierer i størrelse. Fruktkjøttet i gresskaret, som ofte kastes, passer også ypperlig i supper eller muffins! Frøene i gresskaret er også en fin kilde til sunne fettsyrer, og kan være en fin snacks å ha med seg på farten, eller man kan bruke de i brød og rundstykker. Ellers har gresskar et lavt energiinnhold, men er rikt på kostfiber, vitamin A og kalium. I ukesmenyen vår har vi også inkludert oppskrifter som bruker gresskar som ingrediens! I appen vår har vi flere oppskrifter med gresskar, så her er det bare å eksperimentere i vei! Appen vår kan lastes ned gratis der du laster ned apper.